2018. április 23., hétfő

III. évfolyam 9. szám

 XXI. Felső-Bácskai Ifjú Zenebarátok
Találkozója és Minősítő versenye
 Madaras 2018-04-14
*****
 Illatos ibolya
Vadvirágok sorozat
*****

Késő délutáni csatangolás

Te jutsz most eszembe, akivel mindig úton voltunk. Szeltük a város utcáit. Általad minden szegletéről tudtam. Kedvenc helyünk képe dereng most föl. A két nagy háztömb közti zöld rész, amelyet egy keskeny betonút választott szét. Az ösvény oldalán padok. Elszórtan cserjék és fák meg bokrok. A bokrokat szeretted igazán, gyakran elbújtál benne és én hagytam, hogy kiéld magad. Bunkerként használtad az volt a te saját kis királyságod.
Képzeletben sűrűn megülök a padunkon. Látom a repülő galambokat, ahogy figyeled és utánuk szaladsz. Aztán vissza bandukolsz vesztesen, de ez az állapot nem tart sokáig, mert lepkéket kezdesz kergetni vagy egyéb apró teremtményt. Mikor elfáradsz mellém ülsz és megsimogatlak. Együtt élvezzük a semmit tevést, ami mégis annyira jól esett anno is nekünk.
Általad tanultam meg, hogy a város zajában hol találhatom meg a csendet, ami tulajdonképpen nem is igazi csend csak egy másik muzsika. De azt csak a vájt fülű és lelkű emberek hallhatják és az olyan jó kutyák tudták, mint te.

Kincses Nagy Zoé

***** 
Dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes
Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
igazgatójának2017-évi Tolna Megyei tűzvédelmi értékelése.
*****
Keselyűsi Holt-Sió
Horgászpercek sorozat
*****

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

IV. évfolyam 21. szám

***** Biztonság hete Szekszárdon ***** Hőlufik Szekszárd felett Nemzetközi Hőlégballon Találkozó - Őcsény ***** Színruhát...